Studenten Toneelvereniging RISK

Het Rotterdams Interfacultair Studenten Kabaret is opgericht op 30 januari 1990 door en voor studenten in Rotterdam. Wij zijn dé toneelvereniging van Rotterdam die gericht is op het maken van divers theater en op gezelligheid. Of je nou al je hele leven toneel speelt of er net zoveel vanaf weet als een nijlpaard; iedereen is welkom bij ons!

Theater

Jaarlijks maken onze leden onder leiding van professionele regisseurs verschillende producties die aan het einde van elke academisch jaar worden opgevoerd in een lokale theaterzaal. De stukken hebben uiteenlopende thema's en stijlen, waardoor er altijd wel een groep is voor jou. Ook is ervaring geen vereiste en kom je samen met je regisseur altijd tot een personage die goed bij je past en waar je al je talenten in kwijt kunt! Bovendien zijn de repetities vooral erg leuk en leer je veel over acteren, je medespelers, maar ook over jezelf. Elke groep repeteert op dinsdagavond van 19:30 tot 22:00, waarna we gezellig met z'n allen gaan borrelen in onze stamkroeg.

Gezelligheid

Naast het acteren worden er gedurende het jaar gezellige activiteiten georganiseerd. Zo hebben we in de afgelopen jaren het jaarlijkse Halloween-feest het leven in geroepen, vaak spelletjesavonden gehouden, themaborrels in verschillende cafés gehad, de longen uit ons lijf gezongen met karaoke, en nog heel veel meer. Al deze activiteiten zijn vrijblijvend en worden georganiseerd door onze vele commissies (lees daar hier meer over), die bestaan uit enthousiaste leden die nét iets meer willen doen voor hun vereniging en dit met enorm veel plezier doen! Bovendien gaan we ieder jaar in februari met de hele vereniging op repetitieweekend, waarin we 3 dagen lang gaan repeteren en gezellige dingen gaan doen met elkaar, zoals de speciale pubquiz op vrijdag en het themafeest op zaterdag. Naast de speelweekenden wordt dit weekend gezien als één van de hoogtepunten van hun RISK-jaar door onze leden; volop gezelligheid dus!

Het lidmaatschap

Je kunt kiezen uit drie verschillende lidmaatschappen:

1. Als je je aanmeldt voor de jaarlijkse groep doe je aan het begin van het jaar mee met de vrijblijvende open repetities en kun je ontdekken of RISK wat is voor jou. Bovendien ontmoet je huidige en nieuwe RISK'ers. Aan het eind van de open repetities kan je je aanmelden en maak je een keuze voor een regisseur! In deze groep werk je toe naar een productie aan het eind van het jaar en je gaat op repetitieweekend.

2. Ook kun je je aanmelden voor een workshop groep. Wat je hierin gaat doen wordt later bepaald, maar is hierdoor niet minder leuk! Doorgaans zijn dit korte reeksen met lessen over een bepaald onderwerp. Onderwerpen zouden kunnen zijn; improvisatie, monoloog schrijven of speelstijlen ontdekken. Maar dit verschilt per jaar.

3. Ten slotte kun je niet-spelend lid worden. Je bent dan welkom bij alle activiteiten, mag gratis naar alle voorstellingen komen, maar je acteert niet in een groep.