Voorstellingen 2014/2015

 

 

Twijfel en onzekerheid, je kent het wel.
Toch is er altijd wel iets waar je zeker van bent.
Waar je nooit aan twijfelt, wat er altijd is en zal blijven.
Daar gaat het over in 'Eens ben je zonder'.
Over dat waar je zeker van was, maar niet meer hebt.De voorstelling is ontstaan vanuit gesprek en improvisatie. Waar ben je zeker van? Wat is houvast? En wat gebeurt er als je dat verliest? We volgen het verhaal van drie personages. Totaal verschillend en tegelijk precies hetzelfde.


Regie: Louise Vreugdenhil
Regie-assistentie: Glenn van Haaster
Spel: Hugo Dik, Jaël Kaat, Rianne Super, Samira Valkeman, Ellen van Meurs, Stéphanie Visser, Jeffrey van Sichem, Kenny den Otter, Nicole van der Knaap, Philip van de Bree, Babeth van Ommeren, Boris Kiener, Dominique Woerdings

Om doelen en ambities te bereiken
Om aandacht te krijgen
Om te worden gezien en gehoord
Hier ben ik
En daar is mijn lichaam
Ik weet niet wie ik ben
Terug naar mijn mezelf
Dit is de ziekte van het groots worden
De essentie waarvoor ik zou sterven
Om geliefd te zijn

Alleen met behulp van medicijnen is haar psychose te dempen. Wie ben je als je volledige zelf een onleefbare, suïcidale waanzin is? Maar je ook geen slaaf van gedrogeerde gedachten wilt zijn? Wat blijft er van de identiteit over als alle lagen afgepeld worden? ‘Tot het stil werd’ toont de zoektocht terug naar de kern.

Regie: Saskia Tilanus
Regie-assistentie: Thijs Miedema,
Dramaturgie: Marc Maris, Vormgeving: Charlotte Cossemans,
Lichttechniek: Annemaaike Haffmans
Spel: Lyssa Klever, Lisa McCray, Fleur van der Sijde, Karlijn Schippers, Hilleke de Groot, Jet Haan, Melanie Peelen, Jeroen van Dorp, Lennard van der Drift

Oorlog is oorlog
en oorlog moet omdat oorlog moet.
De enige reden om oorlog te voeren is de oorlog zelf.


De Goden verzamelen zich op de Olympos om te eten en te genieten van kunst. Maar er heerst onrust in de wereld, overal broeien conflicten en ontbranden oorlogen waardoor de Goden nauwelijks aan eten toekomen. Terwijl op aarde de heroïsche strijd uit de Ilias plaatsvindt, bevechten zij zij elkaar en hebben elkaar lief, maar laten vooral de goddelijke drank rijkelijk vloeien. Op de Olympos wordt de geschiedenis gemaakt. Tussen de huwelijksperikelen, driften, lusten, angst, haat en nijd door wordt beslist over leven en dood op aarde.
'ILIAS' is gebaseerd op de Ilias van Homerus en door Oscar van Woensel bewerkt tot een hilarische, absurde en schrijnende aanklacht tegen oorlog. Het eeuwenoude verhaal, verteld vanuit het perspectief van de Goden.

Regie: Martijn Klink
Spel: Iris Bouwman, Sabine van Buren, Marie Cuypers, Wout Kruijer, Sanne Mastwijk, Eva-Katharina Matthias, Irene Middel, Lisa Molenbroek, Jasper Onrust, Marco Werrie

 

“Ik weet zeker dat het bestaat. Want alles bestaat. De wereld is klein en de gedachten, al de talloze gedachten, brengen de wereld aan de rand van haar evenwicht. En op een dag zal ze even sidderen en in elkaar storten.”
Roma B is een armzalig hoertje dat, weer of geen weer, door haar pooier de straat op wordt geschopt. Haar hopeloze situatie lijkt uitzichtloos, tot een rijke joodse projectontwikkelaar ineens een buitengewone interesse ontwikkelt en zich over haar ontfermt. Doet hij dit uit medelijden of heeft het misschien te maken met haar verleden van haar vader? En wat vinden zijn vijanden hiervan?
Corruptie, geweld, misbruik en zelfs moord; Fassbinder confronteert ons in zijn stuk 'Het vuil, de stad en de dood' op poëtische wijze met de zelfkant van de maatschappij, waar heel wat oogjes worden dichtgeknepen en slechts het recht van de sterkste geldt.

 

Regie: Han Hazewindus en Lies Roest

Spel: Anne-Marlijn Versnel, Cas Walter, Cheyenne Kooijman, Corine Hulleman, David van Ijzendoorn, Frank Bubberman, Frank Wolters, Lisa Wulterkens, Marianne van Deelen, Petri Muller, Sylvia Reverda

 

Voor Amateur Theater Festival Rotterdam

Matti is de chauffeur en daarmee ondergeschikte van Puntila. In nuchtere toestand gedraagt Puntila zich honds tegenover Matti. Eenmaal dronken ziet Puntila Matti als gelijke, zijn grote vriend. Waardeert Matti dat? Nee, Matti is te berekend en probeert misbruik te maken van zijn baas.

 

Regie: Han Hazewindus

Spel: Jeroen van Dorp, Hekon van Duijvendijk,

Melanie Peelen, Sabine van Buren