Voorstellingen 2016/2017

 

We schrijven Nederland 2027. Geert Wilders is al zeven jaar premier, Nederland is uit de EU, de gulden is weer ingevoerd en daarna ook maar meteen de doodstraf. Jurydienst hoort daar bij. In 2027 zijn er twaalf mensen opgeroepen, mannen, vrouwen, autochtoon, allochtoon, dom, slim, wit, gekleurd, homo- of heteroseksueel. Alleen een Eskimo ontbreekt. Wat gaat overwinnen? De feiten? Of de Alternatieve Feiten? Allemaal een eigen mening. En iedereen heeft een verleden dat door alles heen mee praat. En allemaal zijn ze gevoelig voor groepsdruk. En maken ze soms alleen maar een grapje. Zou jij tegen de massa in durven gaan? Oh ja, joh?

 

KWAAD! is een bewerking en actualisering van Twelve Angry Men

 

Regie: Winfred van Buren

 

Spel: Ana Rajičić, Annelieke Hijkoop, Bente Lutteke, Daan van Dorst, Dora Vancso, Janneke Kaldewaij, Lisa McCray, Meddy Karmaoui, Rick Pieters, Robin Bongers, Sabine van Buren, Samira Valkeman

 

 

 

Over zij die het alleen redden met een ongelooflijke hoeveelheid mazzel, die ze niet hebben. Fucking jong en hopeloos in de knoop met de onmogelijkheid van het dagelijkse bestaan. Verkeerde beslissingen, een grote bek en eeuwig alleen. Hou je kop is het credo, niet willen het motto.  Tot nieuwkomer Tony alles in de war schopt met nieuwe ideeën en beloftes. Verhoudingen staan op scherp, plannen worden gesmeed en alles wordt nu anders.   De verlorenen volgt een groep jonge mensen in hun zoektocht naar aanknopingspunten om te leven. In hun onmacht en onvermogen, hun gemis en hun verlangen.

 

Tekst & Regie: Manon van Impelen

 

Spel: Roos Bugter, Hugo Dik, Gerben Dorenbos, Bram Kemmere, Bibi Kok, Marnix Mos, Myrthe Quist, Joni Reijven, Zoë Voyle, Sophie Zwaveling 

 

 

 

Als je dit leest, is er een goede kans dat je een mens bent. Toch? Dus... ben je er goed in? In het mens-zijn? Heb je er les in gekregen, boeken gelezen? Vraag je je wel eens af waarom het zo makkelijk lijkt? Of waarom we niet gewoon zijn geboren met instructies en af en toe een ondertiteling? Wij vragen het ons wel af. Dus. 

Ontmoet POM. Voor een kleine kartonnen impressie van een mens, is hij er heel goed in.

 

Regisseur: Cezanne Tegelberg

 

Spel: Buket Pala, Christoph Blum, Daniel Fayoyin, Irene Pegiou, Jed Ayloff, Klara Bokelmann, Lennard van der Drift, Marc Gunsing, Nina Bannenberg, Stefania Gioia, Zina Burgers

 

 

 

“Één aardappel. Voor met zijn vieren. Doe toch normaal. Je praat als een Hans Worst!”

Maar wat als je niet normaal wilt zijn en anders wilt leven? Boven de mens en boven jezelf uit wilt scheppen? Schepper zijn in plaats van schepsel! In deze vertolking van Hans en Grietje, waarin niets is wat het lijkt, zien we het ware, duistere gezicht van het sprookje. Is de heks wel zo kwaad, is Hans wel zo lief en dwaalt daar Nietzsche, filosoferend door het bos? En wiens schuld is het nou eigenlijk?

 

Tekst & Regie: Angelika Geronymaki

 

Spel: Anne de Hond, Jeroen van Dorp, Jet Haan, Laura Poortman, Marco Werrie, Marie Cuijpers, Robin Sterrenburg, Stéphanie Visser, Willemijn Stoel

RISK Toneel presenteert met gepaste trots ons eerste, echte theaterfestival! Drie uiteenlopende acts, vier uiteenlopende regisseurs. Kom jezelf onderdompelen in alles wat RISK te bieden heeft.

 

HELENA | Regisseur: Marjolijn Gunst

Helena leeft in een wereld waar schoonheid het hoogste ideaal is, waar mensen oorlog voeren over deze schoonheid en waar liefde eerder blind dan de waarheid is. Wat doet het met je als je zo mooi bent? De goden vieren feest en de oorlog is nog lang niet voorbij.

 

MYSTERY FILM | Regisseur: Geert Vermeegen & Bosse Beckers

Ondanks dat RISKers meestal op de planken staan, heeft onze jaarlijkse presentatiegroep zich dit jaar gewaagd aan een film! Wat er precies te zien gaat zijn houden we nog even spannend.

 

OMDAT HET KAN - REPRISE | Regisseur: Sander Zuidhof

Wij twintigers. Wij zitten vol idealen, maar zijn te lui om ernaar te streven. Wij willen indruk maken, maar zijn eigenlijk doodsbang. Wij zoeken echte vriendschap, maar praten vooral over onszelf. Wij: de generatie zonder ruggengraat. De generatie die haar dagen doorbrengt met Netflixen en slapen. Gewoon. Omdat het kan.