Voorstellingen 2018/2019

 

 

 

Twaalf spelers duiken in het verhaal van Joachim. Een jongen die opgroeit tussen de psychiatrische patiënten omdat zijn vader de directeur is van een psychiatrische kliniek en hun huis het middelpunt is van de inrichting. Een komisch en tegelijk treurig verhaal over een jongen die het best in slaap valt bij het horen van de kreten van de patiënten, die zijn vader steeds minder als held gaat zien en een sterk verlangen ontwikkelt naar het leven buiten de kliniek."Het is mijn thuis. Ik ken er honderden van gezicht. Jongen en meisjes, jaar na jaar achter dezelfde besmeurde ruiten."

 

Regie: Roos Zwigtman

Spel: Lina Al-Hassany, Fabian Lips, Roos Bugter, Marc Gunsing,
Maritza Warnik, Nica Bol, Eva Matthias, Michal de Vries, Sem Laport,
Jasmijn Vaneman, Anne Schippers en Dave Lijmbach.

 

 

 

De driestuiveropera vond zijn oorsprong in 1920. De componist Kurt Weill maakte gebruik van de jazz invloeden die klonken uit de cafés en volksbuurten. Michiel Augustijn geeft hier onder de regie van Justin van Kampen een nieuwe draai aan. De jazz maakt plaats voor het nieuwe geluid van spetterende electro beats in de Driestuivers Rave!

 

Regie: Justin van Kampen

Muziek: Michiel Augustijn

Spel: Lynn Plugge, Jeroen Bravenboer, Milo Hornstra, Pien Roelofs,
Kirsten Chen, Suzanne Pankow, Anne Kamps, Lieke van der Vlis, Lisa Lagarde, Floor Ammerlaan, Marjolein Weijers en Melle Roorda.

 

 

 

Na een verschrikkelijke gebeurtenis in een brute oorlog, zitten dertien studenten vast in een huis. Dit huis is, voor de veiligheid, hermetisch afgesloten van de buitenwereld. De één ziet het als een oplossing om te kunnen overleven, voor de ander voelt het meer als een gevangenis. Het voortbestaan van de mensheid zou van deze dertien kunnen afhangen en of dat nou zo goed is, is nog maar de vraag. Dertien mensen, dertien meningen, dertien verledens en dat allemaal in één huis. Er worden een aantal dingen op de proef gesteld: geduld, respect en wederzijds begrip.

 

Tekst en regie: Boris Chomette

Spel: Eline Schenk, Stella Vissers, Marnix Mos, Paula Bühring, Take Wester, Eva Lutje Hulsik, Mare de Smet, Emma Pronk, Josje Schaars, Lisanne van Damme, Femke Flikweert, Minte ter Haar, Arie Dekker.

 

Enkel wanneer er diepe grotten worden bewandeld, kan men zich nadien in de wolken boven allen nestelen. Een plaats waar het duister geen plek weet. Maar voor een normaal mens, zonder intense band met een gelijke, zonder band met zijn tweeling, is dit moeilijk.

 

De Stichting zet wetenschappelijk onderzoek in om de wereld een betere plek te maken. Proefpersonen zijn voor ons essentieel om vooruitstrevend en innovatief werk te verrichten. Het is belangrijk werk met goede verdiensten. Tijdens de experimenten zijn wij niet verantwoordelijk voor het verdwijnen van uw ziel, dat bent u zelf. U kunt kiezen: of uw stinkende zwarte zuigende lichaam zal creperen, of u kiest voor aansluiting bij De Stichting en geeft uw ego op voor het grote goed. Het duister of het licht. Makkelijke keuze toch, Mandy?

 

Tekst en regie: Angelika Geronymaki

Spel: Julia Wenink, Naz Taha, Marco Werrie, Femke Tommel, Willemijn Stoel, Roeland Lenoir, Robin Sterrenburg, Nina Bannenberg, Zoë Voyle, Daan van Dorst, Juul Zietse, Boris Berg, Laura Snijders en Kirsten van Niekerk.